Звернувшись до поліції, мешканка Покровська 1949 року народження розповіла, що хотіла придбати малька коропа для зариблення водоймища, тож вирішила пошукати пропозиції у мережі Інтернет.

Перебравши кілька варіантів, жінка знайшла той, що її цілком влаштував і зателефонувала на вказаний в оголошенні номер телефону. Продавець запевнив, що як тільки вона перерахує 34 тисячі гривень, вантажівка з мальком прибуде у той же день. Однак після отримання грошей продавець перестав виходити на зв’язок.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять всі необхідні слідчі дії для встановлення особи афериста.

Правоохоронці наполегливо радять громадянам за жодних обставин не перераховувати гроші за ще не отримані товари та послуги, тим більше якщо мова заходить за значні суми коштів. Навіть фото накладної про нібито відправлений товар або вже начебто оформлених на авто документів ще не є гарантією того, що покупець отримає своє замовлення.

Пам’ятайте: ваша пильність – запорука збереження ваших коштів.

Покровське районне управління поліції Донецької області