За добу 12 грудня ворог поранив людину на Донеччині. Задокументувала наслідки російських ударів та повідомила про їх наслідки поліція Донецької області.

Протягом минулої доби армія рф здійснила 6 атак на цивільне населення. Ворог застосовував РСЗВ «Град» та артилерію. Пошкоджено житловий будинок.

Обстрілів зазнали 5 населених пунктів: міста Авдіївка, Красногорівка, села Вовченка, Нетайлове, Орлівка.

Внаслідок артилерійського обстрілу в Красногорівці поранено цивільну особу. Зруйновано приватну оселю.

З «Градів» та артилерії окупанти гатили по Авдіївці. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень не надходила.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 82 людини, з початку обов’язкової евакуації – 98 549 осіб, серед них 12 904 – діти, 4 663 – люди з інвалідністю.

Як повідомила Донецька ОВА в оперативному зведенні на ранок 13 грудня, за минулу добу на Донецькому напрямку у Мар'їнській громаді одна людина отримала пораненння у Красногорівці, обстріляні Георгіївка і Максимільянівка. В Очеретинській громаді пошкоджено будинок у Новоселівці Першій. Поодинокі обстріли зафіксовано в Авдіївці. Курахівська громада зазнала 7 обстрілів: пошкоджено будинок в Острівському, в зоні ураження — Ганівка, Веселий Гай, Вовченка та приватний сектор Курахового.

На Горлівському напрямку у Часовоярській громаді пошкоджені 2 приватні будинки і промислову будівлю.

На Лисичанському напрямку обстріляно Сіверськ, відбулось 12 обстрілів Лиманської громади.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що за виправдовування нападу росії на Україну судитимуть мешканця Покровська.