У Добропільському районі автомобіль ВАЗ 2106 скоїв наїзд жінку-пішохода. В результаті аварії потерпіла отримала травми та була госпіталізована. Подробиці повідомляє Покровський відділ поліції.

Аварія сталася минулого вечора на автодорозі між с. Красноярське та м. Білицьке. Поліцейські встановили, що 54-річний водій автомобіля вчасно не помітив жінку, яка йшла узбіччям в попутному напрямку, та скоїв на неї наїзд.

В результаті ДТП жінка отримала травми та була госпіталізована до травматологічного відділення Добропільської лікарні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Поліція звертає увагу громадян!

Наїзд на пішохода - один з найпоширеніших видів ДТП, причому найчастіше відбувається це в темний час доби. Це обумовлено тим, що помітити людину, не позначену світлоповертаючими елементами, яка йде по краю дороги, досить складно. Найчастіше пішоходи вважають, нібито водій автомобіля бачить їх, і без необхідної обережності виходять на проїжджу частину. У той же час водій занадто пізно помічає пішохода, який в темряві та при світлі зустрічних фар зливається з асфальтом.

Захистити себе від можливих наїздів в темний час доби можна, якщо носити світлоповертаючі елементи на одязі та інших верхніх аксесуарах - шапках, сумках, рюкзаках.

Якщо у пішохода є такий флікер, то відстань, з якого водій може його помітити, зростає до 150 метрів. І це є найбільш дієвим способом убезпечити себе на дорозі, так як використання світлоповертального аксесуару зменшує ризик наїзду на пішохода в темний час доби на 85 відсотків.

Шановні учасники дорожнього руху! Перегляньте свою поведінку на дорозі, подбайте про власну безпеку! Вдягайтесь помітно. Будьте відповідальними пішоходами. Бережіть себе і своїх близьких!