Під час одноденної профілактичної операції у Мирнограді поліцейські задокументували 6 наркозлочинів. Крім того, затримано та взято під варту зловмисника, який перебував у розшуку за майновий злочин, повідомляє сайт Покровського відділу поліції.


За наказом командувача Об’єднаних сил у Мирнограді правоохоронці провели оперативно-профілактичне відпрацювання. Мета спецзаходів – стабілізація оперативної обстановки, забезпечення безпеки громадян. У піших та автопатрулях було задіяно близько 140 співробітників Національної поліції України зі складу ООС та обласного главку поліції.

Поліцейські провели обшуки в рамках кримінальних проваджень за двома фактами незаконного наркообігу.

У 43-річного підозрюваного в збуті наркотиків (ст.307 Кримінального кодексу України) вилучено декілька видів заборонених речовин: розфасовану марихуану, білий порошок, походження якого встановлюється, та прекурсори. А 33-річний місцевий житель викритий у вирощуванні наркосировини, ліквідовано посів конопель (ст. 310 ККУ).

Загалом впродовж доби правоохоронці припинили шість наркозлочинів. Так, наряд поліції зупинив автомобіль під керуванням 22-річного чоловіка. У водія вилучено спецзасоби, які він зберігав незаконно, та пристрій для вживання наркотиків. А у пішохода поліцейські виявили амфетамін, який він ховав у головному уборі.

Під час заходів поліцейські затримали чоловіка, який переховувався від покарання за крадіжку. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За місцем мешкання перевірені колишні учасники незаконних збройних формувань. Інформатор бойовиків наразі вже відбув покарання. А інший пособник сам здався правоохоронцям та за рішенням суду був звільнений від кримінальної відповідальності. Обидва небезпеки для громадян зараз не становлять.

Також поліція виявила факти торгівлі спиртними напоями без ліцензії, безакцизними тютюновими виробами, нелегальні пункти прийому металобрухту.

Загалом за порушення адміністративного законодавства складено 26 протоколів.