Поліцейські встановлюють інтернет-аферистів, які продали двом громадянам неіснуючі товари. Про це повідомляє Покровське районне управління поліції.

Із заявою про шахрайство до поліції Мирнограда звернувся 36-річний місцевий житель. Заявник розповів, що знайшов на одному з відомих сайтів оголошень пропозицію щодо вигідного продажу цукру. Він зв’язався із автором об’яви та домовився про угоду, за умовами якої чоловік перерахував на вказаний йому номер банківської картки 3600 гривень за замовлення. Однак товар так і не отримав, а всі спроби зв’язатись із продавцем виявились марними.

Зі схожою заявою до правоохоронців звернулася і 40-річна жителька Покровська. Вона знайшла в інтернеті оголошення про продаж саджанців квітів. Жінка зв’язалась із продавцями, перерахувала їм 5100 гривень, але замовлення так і не отримала.

За обома фактами в поліції відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках яких встановлюються особи аферистів.  

Правоохоронці знову звертаються до громадян з проханням не надсилати передоплату за товар, який вони купують в Інтернеті. Сплачуйте за нього під час його отримання, попередньо перевіривши вміст посилки та якість пропонованої речі.