До поліції Покровська звернулася 64-річна мешканка Родинського, яка повідомила, що невідомі особи шахрайським шляхом заволоділи її грошима у сумі 18 тисяч гривень. Про це повідомляє Покровське районне управління поліції.

Встановлено, що потерпілій зателефонували незнайомці, які назвались співробітниками банку та повідомили, що її банківська картка має пройти відповідну перевірку. Для цього жінці необхідно спочатку за допомогою банківського термінала переказати гроші на додатковий рахунок, номер якого вони назвуть, а вже за пів години кошти автоматично будуть повернуті на її рахунок.

Потерпіла вирушила до банку, зняла гроші та за допомогою терміналу перевела їх на вказаний рахунок. Після цього вона перевірила свою картку, але баланс був порожній, а гроші з «додаткового рахунку» так і не повернулись. Мешканка Родинського зрозуміла, що потрапила в пастку шахраїв та звернулась до поліції.

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство», в рамках якого встановлюють особи зловмисників.

«Правоохоронці вкотре радять громадянам бути обачними та не довіряти незнайомцям. Не поспішайте виконувати їх умови та завжди перевіряйте отриману від них інформацію», - йдеться у повідомленні.