У поліцію Добропілля із заявою про шахрайство звернулася 38-річна місцева жителька, яка розповіла, що знайшла в інтернеті оголошення, в якому пропонували послуги по купівлі, розмитненню та перегону автомобілів з Європи. Про це повідомляє Покровське районне управління поліції.

За вказаним в об’яві номером телефону вона зв’язалася з «продавцем». Незнайомець пообіцяв вподобане авто пригнати, але для цього треба оплатити певні послуги. Жінка погодилась і кілька разів перераховувала «продавцю» гроші: то за вартість автівки, то за розмитнення, то за паливо. Невдовзі абонент-аферист  перестав виходити на зв'язок. Тоді жінка зрозуміла, що її ошукали і звернулась до поліції. Загалом потерпіла переказала незнайомцю понад 70 тисяч гривень.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого проводяться слідчо-оперативні заходи щодо встановлення шахрая.

«Правоохоронці знову звертаються до громадян із порадою бути максимально обережними при здійсненні покупки – продажу через Інтернет. Не надсилайте передоплату за замовлений товар, а розраховуйтесь за нього під час отримання та оформлення належних документів. Якщо ви намагаєтесь купити автівку із-за кордону, найнебезпечніший спосіб - це легальне ввезення транспортного засобу власноруч із розмитненням за усіма правилами. Якщо ж ви не маєте можливості ввезти авто самотужки, обов’язково консультуйтеся з юристами при виборі фірми-перевізника», - йдеться у повідомленні.