У поліцію Мирнограда із заявою про шахрайство звернувся 24-річний місцевий житель. Про це повідомляє Покровське районне управління поліції.

Чоловік розповів, що хотів придбати собі іномарку. На відомому Інтернет - ресурсі він знайшов оголошення від особи, яка надає послуги по купівлі, розмитненню та перегону автомобілів з Європи. За вказаним в об’яві номером телефону чоловік зв’язався з «продавцем» для обговорення умов майбутньої угоди.

За словами телефонного співрозмовника, він пригонить йому із-за кордону вподобаний автомобіль, якщо покупець перерахує гроші за авто, розмитнення та доставку. Чоловік погодився на ці умови.

В результаті потерпілий чотири рази перераховував «продавцю» гроші то за вартість автівки, то за розмитнення, то за паливо. Але, після того, як чоловік виконав останню операцію із переказу, абонент-аферист перестав виходити на зв'язок. Загалом потерпілий переказав незнайомцю 80 тисяч гривень.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого проводяться слідчо-оперативні заходи щодо встановлення осіб аферистів.

Правоохоронці знову звертаються до громадян із порадою бути максимально обережними при здійсненні покупки – продажу через Інтернет.