Наприкінці червня до чергової частини поліції Лимана від продавчині одного з магазинів надійшло повідомлення про розбійний напад. Зловмисник у балаклаві та рукавичках увірвався в магазин та, погрожуючи пістолетом, викрав з каси 15 тисяч гривень.

Поліцейські розпочали комплекс заходів по встановленню та розшуку причетної до злочину особи. Над розкриттям злочину працювала місцева поліція та співробітники управління карного розшуку ГУНП в Донецькій області.

Оперативники опрацювали записи з камер відеоспостереження, опитали понад 300 місцевих мешканців, відстежили маршрут нападника.

В результаті особа, причетна до розбою, була встановлена. Це раніше судимий за угон транспортного засобу 15-річний житель Лимана.

10 серпня затриманому повідомили про підозру в скоєнні тяжкого злочину. Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Підозрюваний пояснив, що використовував для нальоту іграшковий пістолет, який разом з балаклавою, рукавичками та іншою одежею ретельно сховав. Речові докази вилучені.

Затриманому інкримінується ч.3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій), за що передбачено до 12 років позбавлення волі.

dn.npu.gov.ua