Про особливості роботи в поліції та правила вступу до вищих навчальних закладів системи МВС дізнались учні старших класів НВК № 1 м. Покровська під час зустрічі з правоохоронцями. Про це повідомляє пресслужба Покровського районного управління поліції.

На початку зустрічі «гості в погонах» розповіли учням, які підрозділи та сектори існують в поліції та які функції вони виконують. Правоохоронці пояснили, чим займаються слідчі, інспектори ювенальної превенції, дільничні інспектори та поліцейські, які входять до сектору реагування патрульної поліції.

Старший інспектор з комунікації Покровського районного управління поліції Яна Осетрова розповіла школярам про роботу відділу комунікації в поліції. Вона зазначила, що завдяки цьому підрозділу громадяни оперативно отримують інформацію про події та правопорушення, які трапляються на території нашого міста. 

Школярам було цікаво послухати про робочі будні поліцейських, тому вони ставили гостям багато запитань.

Потім до бесіди приєдналася курсантка Національної академії внутрішніх справ Євгенія Ніколенко. Вона розповіла школярам про деякі особливості при вступі до вишу, а також про сам процес навчання.

«Тим, хто вирішив поповнити ряди правоохоронців, потрібно лише подати заявку до поліції, а інспектори відділів кадрів сформують для Вас необхідний пакет документів. Всі випускники вищих навчальних закладів МВС отримують звання лейтенанта, після чого стовідсотково забезпечуються робочими місцями та заробітною платою відповідно до розміру посадового окладу», - зазначила інспекторка сектору кадрового забезпечення Покровського відділу поліції Кристина Гільмутдінова.