З 5 жовтня по всій території Донецької області  проводяться профілактичні заходи, мета яких - посилити відповідальне ставлення пішоходів до дотримання ПДР. Особливу увагу правоохоронці приділяють найменшим учасникам дорожнього руху, повідомляє Покровський відділ поліції.

Так, співробітники СРПП Селидівського відділення поліції завітали до вихованців дитячого закладу «Золотий  ключик» у  м. Новогродівка. Поліцейські нагадали дітворі правила перетину дороги; розповіли, як треба пішоходам та велосипедистам поводитися на проїжджій частині. Діти уважно слухали виступ правоохоронців та задавали питання, які їх цікавлять. Наприкінці зустрічі вихованці дитсадка запевнили правоохоронців, що будуть слухняними пішоходами та велосипедистами, а отриманими на занятті знаннями та враженнями поділяться з друзями й батьками.

А працівники СРПП Мирноградського відділення поліції провели профілактичні бесіди з дітлахами, які гуляли на вулиці. Поліцейські розповіли малечі про важливість використання світловідбивних елементів у темну пору доби та нагадали правила безпеки для велосипедистів, звернувши особливу увагу на те, що виїжджати «двохколісним» на дорогу дозволено лише з 14 років. Правоохоронці пояснили дітям, у яких місцях можна кататися на велосипеді, та попросили не забувати про захисне екіпірування – одягати велошолом, наколінники та нарукавники.