На Донеччині діє сезонне обмеження руху багатотонного і габаритного транспорту. При температурі вище 28˚С пересування автомобілів загальною масою понад 24 тонни з навантаженням 7 і більше тонн на вісь дорогами загального користування державного значення заборонено.

Заборона діє у денний час з 10.00 до 22.00. Такі обмеження для великовантажного транспорту введено, щоб зберегти покриття доріг, адже у спеку асфальтове полотно руйнується під вагою фур.

Обмеження не стосуються лише транспортних засобів, які здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

За дотриманням цих вимог стежать співробітники Національної поліції та Укртрансбезпеки. На автодорогах встановлено відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити.

До зниження температури великоваговики направляють на відстій. Крім того, поліція застосовує пристрої для блокування коліс транспорту, водії якого порушили температурний режим і норми габаритно-вагового контролю.

Закликаємо перевізників з розумінням поставитись до заходів, спрямованих на запобігання передчасного руйнування доріг.

police.dn.ua