На території обслуговування Покровсько-Добропільського управління державної податкової служби активізувалися шахраї, які телефонують платникам податків від імені керівника та інших посадових осіб управління та намагаються заволодіти грошима.

«Такі дзвінки здійснюються шахраями, які не мають жодного відношення до працівників податкової служби, – попереджають у ДПС. – Наголошуємо, що посадові особи Покровсько-Добропільського управління Головного управління ДПС у Донецькій області ні в якому разі не здійснюють подібні телефонні дзвінки».

У ДПС наголошують: дії осіб, які у шахрайський спосіб намагаються отримати гроші, дискредитуючи податківців, є провокацією, носять склад злочину та підлягають розслідуванню. За шахрайство відповідно до ч.1 ст.190 Кримінального Кодексу України  передбачена кримінальна відповідальність.  

«Шановні платники! Не вчиняйте запропонованих зловмисниками дій, а терміново повідомляйте підрозділи Національної поліції, до компетенції яких входить розслідування вказаних фактів», – йдеться в повідомленні податкової служби.