8 липня голова Покровської райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Андрій Бондаренко та начальник Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк підписали Меморандум про співпрацю та взаємодопомогу з метою підтримки громадян України, які постраждали через війну. Про це повідомляється на сторінці Покровської РДА на Facebook.

Керівництво району вишукує різні шляхи, щоб мати можливість допомагати вимушеним переселенцям, тим, хто втратив домівку чи роботу через війну, сім’ям, які відправили своїх рідних захищати Батьківщину. Насамперед це пошук благодійників та співпраця з колегами інших міст та районів країни.

Меморандумом із Дрогобицькою РВА визначено такі основні напрямки співпраці:

▪ надання підтримки цивільному населенню, яке страждає від збройної агресії російської федерації та перебуває на території Покровського району;

▪ надання гуманітарної допомоги;

▪ допомога у забезпеченні законності, охорони прав, свобод і законних інтересів населення;

▪ надання підтримки в інформаційному просторі, поширення правдивих даних про ситуацію у відповідному районі;

▪ надання підтримки жінкам та дітям, які постраждали від дій агресора;

▪ надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з Покровського району у сфері освіти, медицини, соціального захисту, їх ресоціалізація та підтримка психологічного благополуччя;

▪ надання допомоги військовим формуванням, що діють на території Покровського району Донецької області.

Доречно сказати, що Покровський та Дрогобицький райони уже розпочали активну взаємодію. Степан Кулиняк привіз позашляховики, дрони та інші необхідні речі для військових. Меморандум підписали для подальшої плідної співпраці.