Через те, що місто Покровськ знаходиться у зоні можливих бойових дій, ринок нерухомості втратив активність. Особливо це помітно у сфері купівлі-продажу – розповіла ріелтор Антоніна Акимченко.

За словами ріелторки, в місяць вона оформлює усього 3-4 угоди придбання нерухомості, при цьому ціни знизились на 30-40%. 

«У середньому однокімнатна квартира в Покровську зараз коштує від 5 до 12 тисяч доларів. Квартира за 12 тисяч буде з євроремонтом, меблями та необхідною побутовою технікою. Ціни на двокімнатні квартири починаються з 10 тисяч і сягають 20 тисяч доларів. Трикімнатну квартиру в Покровську можна придбати за ціною від 13 до 25 тисяч доларів», – розповідає Антоніна Акимченко.

У продажу також є приватні будинки. Вартість залежить від місця розташування, року зведення, наявності ремонту та комунікацій.

«Якщо взяти центральну частину міста, будинок площею 80 квадратних метрів, обкладений цеглою, такий, що заходи та живи, буде коштувати в районі 20-30 тисяч доларів», – каже Антоніна Акимченко.

За її словами, більшість людей, що шукають житло, віддають перевагу оселям з готовим ремонтом. Основними покупцями є переселенці та місцеві жителі, які бажають придбати житло за вигідною ціною.

У Покровську спостерігається великий попит на оренду житла. Найчастіше цим зацікавлені люди, які приїхали на роботу, або внутрішньо переміщені особи. Через підвищений попит вартість оренди зросла на 60-80% порівняно з довоєнним періодом.

У середньому оренда однокімнатної квартири починається від 3 тисяч гривень (пустої) і сягає 8 тисяч гривень. Двокімнатна квартира коштуватиме від 5 до 12 тисяч гривень на місяць. Оренда трикімнатної квартири з гарними умовами – близько 12-13 тис. грн. Оренда будинку стартує від 3 тисяч гривень, а за 15 тисяч можна зняти двоповерховий, з гарним ремонтом та повним комплектом меблів і побутової техніки.

Серед найчастіших запитів орендарів – цілодобова подача води, наявність пральної машини, холодильника, бойлера та спальних місць.

Комерційна нерухомість наразі практично не продається. Зате є пропозиції оренди, вартість якої в порівнянні з довоєнним часом практично не змінилася – в середньому 200-400 гривень за квадратний метр. Значно знизився і попит на гаражі та земельні ділянки.

Детальніше про ринок нерухомості – в сюжеті ТК «Орбіта».