До Всесвітнього тижня грудного вигодовування, який щорічно проходить з 1 по 7 серпня, лікарі Покровського перинатального центру ще раз нагадали матусям про важливість цього природнього процесу.

«Кожній жінці ми пропонуємо годувати дитину груддю, адже це має багато переваг, як для мами, так і для дитини. Для малюка це насамперед повноцінне харчування, яке повністю засвоюється. Це профілактика різноманітних вірусних і бактеріальних інфекцій та алергічних реакцій або захворювань. Й насамперед це гармонійний розвиток малюка та його зростання. Для мами грудне вигодовування це профілактика післяпологової кровотечі, інфекційно-запальних процесів та онкозахворювань молочної залози», - розповіла завідувачка консультативно-поліклінічного відділення перинатального центру другого рівня Світлана Пономарьова.

На базі центру функціонує й кабінет відповідального батьківства. Щоп'ятниці тут проводяться заняття з вагітними жінками на тему переваг вигодовування дитини грудним молоком та дають поради породіллям.

Про всі переваги грудного вигодовування розповість наша знімальна група в сюжеті.