У дитячому садку №11, який розташований у парковій зоні селища динасового заводу Покровська, ще в 2016 році в розпочалася тепломодернізація будівлі. Через недостатнє фінансування роботи було виконано на 40%. Їх відновили у вересні минулого року. Хід ремонту проінспектував покровський міський голова Руслан Требушкін разом із своїми заступниками Костянтином Мілютіним та Маргаритою Ідрісовою під час спільного виїзного обстеження закладів освіти. Про це повідомляє Покровська міськрада.

За словами директорки «Чебурашки» Олени Пляшко, будівлі садка майже 80 років, щодня його відвідують 160 малюків. 

«За півроку роботи був утеплений третій корпус, укріплено фундамент та вимощення, замінені вікна на протипожежні», – розповів представник підрядної організації Юрій Малихін.

Руслан Требушкін у ході огляду будівлі озвучив прохання батьків замінити вікна на такі, які б можна було провітрювати.

«Встановлення «глухих» вікон було передбачено проєктом, – пояснив заступник міського голови Костянтин Мілютін. – Вони розташовані лише біля евакуаційних сходин. Це задля того, щоб при займанні захистити дітей від вогню. Неможливість ставити вікна на провітрювання пропонуємо компенсувати встановленням вентиляційної системи».

Керівники громади також обговорили можливість благоустрою території дошкільного закладу. 

«У сфері освіти застосовується системний підхід до вирішення різних питань. Наприклад, цього року ясельні групи всіх дитячих садків отримають нові меблі та м'який інвентар, у рамках програми «Гігієна у закладах освіти», яку депутати затвердили на сесії, в дитячих садках та школах планується зробити капітальні ремонти санітарних кімнат. Затверджено також програму «Благоустрій активних територій», у рамках якої ми плануємо облаштувати дитячий майданчик ДНЗ №11 сучасними ігровими елементами та встановити на павільйонах тіньові навіси», - поділились планами Маргарита Ідрісова. 

У свою чергу, Руслан Требушкін ще раз наголосив на важливості створення комфортних умов як для маленьких мешканців міста, так і для роботи вихователів.

«Ми набрали досить гарного темпу, - зазначив міський голова. – Через відсутність фінансування є кілька довгобудів, які, гадаю, до кінця поточного року буде закінчено. Ми спостерігаємо значний прогрес у реконструкції школи №33 у селищі Шевченко, по обсягам виконаних робіт – у дитячому садочку №15, школах №№ 4,6,8. Ті об'єкти, які тривалий час чекали на реконструкцію, скоро будуть закінчені. У цьому зацікавлені і мешканці, і ті керівники, які відповідають за напрямки роботи. Видно, що ремонти виконуються якісно. А це означає, що у навчальних та дошкільних закладах будуть створені всі умови для комфортного перебування та забезпечення виховного та освітнього процесів».