Значна роль в системах протипожежного захисту на підприємствах залежить від своєчасного навчання співробітників правилам пожежної безпеки та порядку дій у разі виникнення надзвичайної ситуації, зокрема й порядку використання первинних засобів пожежогасіння. Враховуючи досвід, відомо, що за допомогою правильних дій персоналу об'єктів вдається зменшити ймовірність виникнення масштабної пожежі у декілька разів, а у разі її виникненняліквідувати її на початковій стадії їх розвитку, наголошує пресслужба 9 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області.

Саме тому, напередодні, 12 листопада, рятувальники Покровського району провели лекцію серед працівників трудового колективу Кадрового Центру ПРАТ «Донецьксталь» з подальшим відпрацюванням правил використання первинних засобів пожежогасіння.

Під час заходу, фахівці ДСНС ознайомили присутніх зі статистикою виникнення пожеж та їх наслідками, розяснили правила використання первинних засобів пожежогасіння, зокрема будову та принцип дії вогнегасників. Також, співробітники Служби порятунку пояснили, яким типом вогнегасника необхідно гасити електрообладнання, а яким легкозаймисті речовини. Розповіли слухачам, як привести вогнегасник у робочий стан у випадку виникнення пожежі та як скерувати вогнегасну речовину в осередок пожежі.

На завершення заходу, кожен із присутніх закріпив на практиці засвоєні знання та мав змогу загасити полумя за допомогою вогнегасника.