Зважаючи на надзвичайну цьогорічну статистику виникнення пожеж на відкритих територіях та в екосистемах, рятувальники Донеччини активно здійснюють цілий комплекс профілактичних заходів, повідомляє ГУ ДСНС України у Донецькій області.

Зокрема, проводять безпосередні бесіди з місцевими мешканцями та закликають не жартувати з вогнем. Адже, пожежі у Луганській та Харківській областях доводять, що безвідповідальне ставлення до елементарних правил безпеки здатне призвести до колосальних збитків. Крім того, лише протягом останніх двох діб на Донеччині було ліквідовано понад 200 пожеж, а вогнем знищено більше 600 га територій.

Саме тому, фахівцями Служби порятунку у Покровському районі було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед місцевих мешканців щодо запобігання виникнення пожеж на відкритих територіях та в екосистемах.

Співробітники ДСНС розповіли та детально пояснили, чому так важливо виконувати правила пожежної та техногенної безпеки. Крім того, закликали нагадати ці прості правила дітям, а також оперативно реагувати у разі виявлення загорянь. Адже на рахунку кожна хвилина. Також, рятувальники розповіли, що на Донеччині спостерігаються сильні пориви вітру, що не аби як підвищує небезпеку, навіть невеликих загорянь.

На завершення бесід кожному співрозмовнику фахівці Служби порятунку надали листівки превентивного характеру та ще раз закликали прислухатись до їхніх порад.