У найближчі дні температура повітря буде підвищеною, внаслідок чого зберігатиметься ризик виникнення пожеж в екосистемах. Про це нагадують у Покровському районному управління ГУ ДСНС України у Донецькій області.

Рятувальники попереджають: до тяжких наслідків можуть призвести звичайний недопалок та небезпечні ігри з вогнем.

«За певних погодних умов маленький підпал може швидко перетворитися на масштабну пожежу, перекинутися на будинки й стати причиною загибелі худоби та навіть людей. Вогонь знищує все живе. Гине флора, дикі та свійські тварини, комахи й птахи, які низько гніздяться. Хтось згорає живцем, а хтось задихається від диму. Тварини не встигають втекти від пожежі», – зазначають у ДСНС.

Крім того, через випалювання трави гине корисна мікрофлора, що бере участь у важливих біологічних процесах, а також змінюється структура ґрунту. У результаті він перестає бути родючим і відновлюється лише за 5-6 років.

Рятувальники Покровського району нагадують: за таких умов відвідування лісових масивів заборонено.

«Дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Не дозволяйте своїми діями бавитись з вогнем на відкритих територіях! Будь ласка, не випалюйте суху рослинність та їх залишки! Бережіть себе, близьких і довкілля – вибирайте альтернативні способи утилізації сухостою», – зазначають у ДСНС.

Раніше повідомлялося, що рятувальники проводять профілактичні рейди на водоймах Покровська.