Правоохоронці Покровського відділу поліції майже щодня притягають осіб до адміністративної відповідальності за порушення ст.173-2 «Вчинення насильства в сім’ї» КУпАП. Здебільшого правопорушники – це чоловіки, які підіймали руку на своїх близьких, повідомляє Покровський відділ поліції.

Знущанням у сім'ї піддаються 68% українських жінок (близько 18 мільйонів). Вони страждають від домашнього насильства частіше, ніж від пограбувань, зґвалтувань та автомобільних катастроф разом узятих. 35-50% жінок, які потрапляють до лікарень з тілесними травмами - жертви домашньої тиранії. Здебільшого жінки замовчують цю проблему, що іноді призводить до більшої біди.

Зазвичай тільки фізичне насильство ми вважаємо насильством, однак це зовсім не так. Закон України «Про попередження насильства в сім'ї» виділяє чотири види насильства в сім'ї:

Фізичне — умисне нанесення одним членом сім'ї іншому члену сім'ї побоїв, тілесних ушкоджень, що може призвести або призвело до смерті постраждалого, порушення фізичного чи психічного здоров'я, нанесення шкоди його честі і гідності.

Сексуальне — протиправне посягання одного члена сім'ї на статеву недоторканість іншого члена сім'ї, а також дії сексуального характеру по відношенню до неповнолітнього члена сім'ї.

Психологічне — насильство, пов'язане з дією одного члена сім'ї на психіку іншого члена сім'ї шляхом словесних образ або погроз, переслідування, залякування, якими навмисно викликається емоційна невпевненість, нездатність захистити себе, і може наноситися чи наноситься шкода психічному здоров'ю.

Економічне — умисне позбавлення одним членом сім'ї іншого члена сім'ї житла, їжі, одягу та іншого майна чи коштів, на які потерпілий має передбачене законом право, що може призвести до його смерті, викликати порушення фізичного чи психічного здоров’я.

Найчастіше жертвами домашніх тиранів стають жінки. Більшість з них вважають, що краще нікому не розповідати про агресію з боку чоловіків. Такі жінки назавжди стають об’єктами насилля. Деякі з них навіть потрапивши до лікарні з тілесними травмами, все рівно не звертаються до поліції. Інколи у ролі потерпілих опиняються і чоловіки, такі випадки вони також ретельно приховують від оточуючих.

Правоохоронці постійно проводять профілактичну роботу щодо попередження насильства у родинах: відвідують громадян за місцем проживання, проводять бесіди з сімейними дебоширами шляхом пред’явлення офіційного попередження щодо недопущення в подальшому таких правопорушень.