Учора, 31 серпня, до поліції Покровська звернулась мешканка Покровського району, яка повідомила, що її 12-річний онук пішов гуляти ще 28 серпня і до цього часу додому не повернувся. Як з’ясувалось, жінка легковажно відреагувала на відсутність хлопця вдома та майже три дні не повідомляла про зникнення дитини до поліції, а шукала його самотужки.

На пошуки зниклого хлопчика відразу був орієнтований особовий склад місцевого відділу поліції. Ювенальні поліцейські опитували дітей, з якими товаришує дитина, односельців родини, перевіряли покинуті будинки у селі та лісопосадки. Вже за годину у сусідньому селі працівники поліції знайшли зниклого хлопця. Він спав на лавочці біля магазину.

Під час бесіди з юним мандрівником, правоохоронці з’ясували, що йому захотілося прогулятися і він пішов з дому, нікого про це не повідомивши. На щастя, дитяча "подорож" минула безпечно. З хлопчиком поліцейські провели профілактичну роботу та застерегли його від подібних вчинків.

Наразі неповнолітній знаходиться у дитячому відділенні міської лікарні. Надалі буде вирішуватись питання про поміщення дитини до спеціалізованого навчального закладу.

Поліція закликає батьків та піклувальників: якщо зникла ваша дитина, не гайте часу та відразу звертайтесь до поліції, адже від оперативності ваших дій залежить життя дитини!