Визначна подія відбулась в житті ветерана МВС України Якова Павлуцького – колишньому старшині Красноармійського міськвідділу сьогодні виповнюється 94 роки!

Привітати родину Павлуцьких завітали і його колеги – начальник Покровського відділу поліції Олександр Коломієць та Голова Покровської ради ветеранів МВС Олександр Іващенко. Вітаючи іменинника, гості побажали міцного здоров’я, довголіття, поваги від рідних та близьких, вручили квіти й подарунки.

Життєвий шлях Якова Григоровича був непростий, адже на його долю випали голод і жахіття Другої Світової війни, Велика Перемога та відбудова народного господарства аж до здобуття Україною своєї незалежності. Але пенсіонер, пройшовши усі випробування часом, сьогодні є яскравим прикладом для молодого покоління.

Народився він 6 жовтня 1926 року в селі Покровське на Дніпропетровщині в багатодітній сім’ї. 15-річний Яків як раз навчався у школі, коли почалась Друга Світова війна. Хлопець дуже хотів воювати та здобути Велику Перемогу для свого народу. У 17 років юнак починає працювати водієм в евакогоспіталі в Сумах.

Після закінчення війни Яків Григорович вирішив служити в правоохоронних органах. Багато чого на своєму віку бачив ювіляр. 32 роки ветеран віддав роботі в силових структурах. За що неодноразово заохочувався державними та відомчими нагородами за бездоганну службу. За ці роки міліцейської служби він пройшов складний шлях, працював старшиною відділу, в.о. начальника КПУ, дільничним інспектором міліції, начальником службового собаківництва.

У 1987 році Яків Григорович, після 32 років служіння в органах внутрішніх справ, пішов на заслужений відпочинок.

Співробітники Покровського відділу поліції не забувають свого ветерана та відвідують його не тільки у святкові дні, вони завжди підтримують його, надають посильну допомогу та отримують від нього корисні поради. Адже, Яків Григорович, попри свої дев'яносто чотири роки, як і раніше бадьорий і енергійний, завжди готовий до спілкування. Йому завжди є що розповісти молодому поколінню - про важкі дні війни, свою родину та про свій великий досвід, який він отримав за 32 роки служби в правоохоронних органах.

Ця людина слугує прикладом для теперішніх працівників поліції. Перебуваючи на відпочинку, Яків Григорович тримає руку на пульсі й завжди в курсі всіх подій в житті правоохоронців Покровського відділу поліції.

Тож хочеться, щоб такі люди якнайдовше залишатися у строю, бо ж, як відомо, колишніх міліціонерів не буває.

pokrovsk-police.dn.ua