Нині усі споживачі приватного сектору Покровська мають газові лічильники, а в багатоповерхівках близько 35% помешкань без них. Нещодавно місцевому управлінню з газопостачання та газифікації вдалося відновити встановлення приладів обліку в багатоквартирних будинках. Про це розповів начальник Красноармійського УГГ Володимир Шаповал.

«Лічильник можуть встановити споживачі за власний рахунок. Також ми встановлюємо лічильники за рахунок відповідної інвестиційної програми, яка затверджена НКРЕКУ, і цю роботу ми відновили. Ми вже встановили близько 200 лічильників з того часу, коли відновилося газопостачання в місті Покровськ після відключення в зв'язку з бойовими діями. Наразі ця робота проводиться щоденно», – розповів Володимир Шаповал.

Якщо раніше встановлення газових лічильників було практично за рахунок управління, то нині споживачі частково доплачують. Причина в тому, що інвестиційна програма була затверджена чотири роки тому, і за цей час матеріали та роботи подорожчали. В середньому коштами програми покривається 60% вартості встановлення лічильника.

Заявку на встановлення приладу обліку до абонвідділу управління має подати власник квартири. За потреби фахівці виїжджають для визначення місця установки лічильника, роблять креслення, обрахунки. Паралельно діє програма з повірки газових лічильників. Ця процедура обов’язкова раз на вісім років і безкоштовна для споживачів.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».