Збір ранніх зернових культур у Покровській громаді стартував. Незважаючи на безпосередню близькість до лінії фронту, аграрії Донеччини другий рік працюють на продовольчому фронті. Нині збирають озимий ріпак, ячмінь, пшеницю, а також зимуючий горох.

«Збір урожаю цього року проходить як зазвичай, трохи заважає погода. Дощі приходять невчасно. Як тільки погода стабілізувалася, збір продовжується повним ходом. Урожайність нормальна, думаю Україна не залишиться без хліба. Одна тільки проблема - з реалізацією продукції через збройну агресію рф. Ось це проблема. Конкретного вирішення цього питання ще немає. Цьогоріч буде більш-менш нормальна ціна, особливо порівняно з минулим роком. Зернові культури сіяли традиційні, ті, що і зазвичай», - розповів голова фермерського господарства "Партнер" Олександр Черкашин. 

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом з керівником районної військової адміністрації, а також з в.о. голови районної ради та з керівником профільного департаменту сільського господарства Донецької ОДА відвідали фермерські господарства Покровської громади.

«Разом з очільниками району ми об'їздили нашу громаду, подивилися як іде збирання зернових культур. Трішечки відстаємо від графіка через погодні умови. Але якщо буде все добре, протягом 4-5 днів ми закінчимо збір урожаю. Хочу зазначити, що урожайність добра. Сподіваємося, що ми будемо в першій трійці по збору врожаю», - зазначив Сергій Добряк.

Докладніше - у сюжеті ТК "Орбіта".