Покровське управління соціального захисту населення відновило прийом громадян. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Управління працює в звичному режимі та приймає відвідувачів з 8.00 до 16.00. Фахівці надають всі види послуг мешканцям міста та жителям старостинських округів Покровської громади. 

Як зазначила начальниця УСЗН Ірина Бонзюх, згідно з графіком продовжуються виїзні прийоми громадян по всій території Покровської ТГ, а також відвідування людей, які опинились у складних життєвих обставинах або за станом здоров'я не можуть самостійно відвідати Управління. 

Левова частка відвідувачів – ВПО з прифронтових територій: люди реєструються за всіма державними програми та звертаються щодо призначення соціальних послуг. 

Також є великий попит на місцеві соціальні програми.

«Це допомога і родинам загиблих, і в разі пошкодження житла. Ми працюємо з міжнародними організаціями, тому маємо змогу надати фінансову допомогу жителям, у яких зруйноване житло. Ми працюємо разом, щоб нікого не залишити сам на сам з бідою», – розповіла Ірина Бонзюх.

У Покровську виділено 16 мільйонів гривень на реалізацію соціальних програм. Серед них – оздоровлення дітей пільгових категорій, чергова група яких зараз відпочиває в Закарпатті. Також прийнята програма з оздоровлення матерів та дітей з родин загиблих. Продовжується розширення соціальних пільг з надання соціально-побутових послуг.

Дивіться також: За всебічною підтримкою після обстрілів – до Покровського УСЗН (сюжет)

«Незважаючи на обстріли та загострення безпекової ситуації, робота Управління продовжується. Активно запроваджуються та фінансуються місцеві програми, щоб підтримати та покращити життя громадян. Найдієвіша програма – це Програма соціально-економічного розвитку Покровська. Також діє програма матеріальної допомоги за рахунок коштів місцевого бюджету, яка користується дуже великим попитом серед населення», – зазначають у Покровській МВА.

Згідно з ще однією програмою – «Покровськ – територія підтримки» – відбувається інтеграція ВПО в Покровську громаду. Працює програма підтримки Захисників та Захисниць України, а також ветеранів війни.

Не залишаються без допомоги і родини пільгових категорій, люди, які опинилися в складних життєвих обставинах та інші особи, які цього потребують згідно з медичними довідками та висновками лікарів.

«Робота соціальних працівників націлена на підтримку та допомогу всіх верств населення, особливо зараз, в умовах війни», – підкреслюють у міській адміністрації.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Покровське УСЗН з 18 липня тимчасово припинило прийом громадян з технічних причин.