Загальноосвітня школа №12 міста Покровська стала однією з 11 учасниць онлайн-марафону із соціального шкільного підприємництва «Твій перший стартап». Усього до марафону було подано 31 заявку з різних областей України. Про це у Фейсбуці повідомила директор ЗОШ №12 Наталя Чельтер.

У школі працює «Фабрика подарунків», де виготовляють різноманітні текстильні вироби. Десять відсотків прибутку школярі витрачають на їжу для безхатніх тварин.

Онлайн-марафон реалізовано у межах проєкту «Заснування соціальних шкільних підприємств у сільській місцевості та малих містах України для заохочення молоді до соціального підприємництва у Iвано-Франківській, Житомирській та Донецькій областях», що впроваджується Фондом «Східна Європа» спільно з німецькою неурядовою організацією Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland за фінансової підтримки Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ).

Участь у марафоні дозволить команді ЗОШ №12:

- доопрацювати ідею для бізнесу та соціальну місію підприємства;

- розширити та/або вдосконалити асортимент продукції;

- зрозуміти, хто є їх клієнтом;

- сформувати маркетингову стратегію підприємства;

- створити фінансовий план підприємства;

- навчитися ефективно управляти бізнесом.

Марафон передбачає п’ять модулів, що триватимуть п’ять тижнів. У цей час учасники переглядатимуть корисні відео від спікерів, виконуватимуть практичні домашні завдання, наприкінці кожного тижня розглядатимуть складні моменти та зможуть обмінятися досвідом з учасниками з усієї України.

Після закінчення марафону учасники отримають сертифікати та подарунки.