Для підтримки переселенців з Донеччини підписано Меморандум між Покровською райдержадміністрацією, районною військовою адміністрацією та адміністраціями місцевих громад. Одним з підписантів став і начальник Покровської міської ВА Сергій Добряк – повідомляється на сайті міської адміністрації.

У меморандумі зокрема зазначається, що гуманітарні штаби, організовані будь-якою зі Сторін у будь-якому українському місті, будуть опікуватися проблемами мешканців Донеччини незалежно від того, з якої саме вони громади. 

При організації гуманітарних штабів Сторони домовилися спільно шукати приміщення із залученням представників місцевих громад та волонтерів для роботи в штабах, здійснювати пошук джерел надання допомоги ВПО, організовувати облік осіб, які потребують соціальної (гуманітарної) допомоги, створювати умови для діяльності хабів. 

Незабаром гуманітарний хаб запрацює у Кропивницькому. За ініціативою та поданням Покровської військової адміністрації подібний центр планують відкрити також у Білій Церкві, до якої тимчасово переселилися близько 11 тисяч жителів Донецької області.

«Ми вже співпрацюємо з Покровською РДА у сфері безпеки як району, так і міста. А це – ще один напрямок, який дозволить нам консолідувати зусилля задля допомоги місцевим мешканцям, які переселилися у більш безпечні регіони. Це питання пошуку житла для ВПО, отримання гуманітарної допомоги, оформлення різного виду довідок та послуг», зазначив Сергій Добряк.