На адресу облдержадміністрації надходять листи від Штабу Операції об’єднаних сил щодо наявності фактів продажу суб’єктами господарської діяльності алкогольних напоїв військовослужбовцям Збройних Сил України.

Слід зазначити, що в області зосереджена велика кількість військових частин і підрозділів. Продаж алкогольних напоїв під час виконання ними службових обов’язків може створити напружену соціально-психологічну ситуацію серед мешканців області, привести до травматизму та загибелі як серед військовослужбовців, так і серед цивільного населення.

Чинним розпорядженням голови облдержадміністрації, керівником обласної військово-цивільної адміністрації від 27.03.2015 № 115 «Про встановлення заборони щодо продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв» (із змінами) на період проведення операції об’єднаних сил на території Донецької області діє заборона продажу військовослужбовцям алкогольних напоїв і речовин, вироблених на спиртовій основі (пиво, слабоалкогольні напої тощо). Але в деяких містах та районах області суб’єкти господарської діяльності не дотримуються виконання цього розпорядження та продовжують здійснювати продаж алкогольних напоїв військовослужбовцям Збройних Сил України.

З метою попередження вчинення правопорушень серед військовослужбовців, Покровська РДА нагадує про необхідність дотримання вимог зазначеного розпорядження, а також про відповідальність за порушення статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами».