За 9 місяців с початку року Муніципальна служба правопорядку розглянула 837 звернень громадян, з яких 671 надійшло з Контакт-центру Покровської міської ради, 166 безпосередньо до муніципальної служби. Про це інспектори служби повідомляють на своїй сторінці в Фейсбуці.

Під час розгляду звернень громадян та проведення щоденних рейдів відносно забезпечення додержання мешканцями міста правил благоустрою складено 347 актів, з яких виписано приписи щодо прибирання сміття, покосу трави, прибирання снігу, несанкціонованої торгівлі, 328 з них виконані у повному обсязі, 19 – з поточними строками виконання.

Усього складено 47 адміністративних протоколів:

- за порушення правил благоустрою ст. 152 КУпАП- 34, з яких три за невиконання умов припису;

- ст.156ч.1 КУпАП продаж алкогольних напоїв неповнолітньому – 1;

- ст.154ч.1,ч.2 КУпАП вигул собак без повідка – 2;

- ст. 44-3 КУпАП порушення правил карантину – 10.

За 9 місяців проведено 1342 рейди містом щодо контролю за додержанням правил карантину, впровадженого у зв’язку із загрозою розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19, у ході яких здійснено 527 перевірок магазинів, ринків, салонів краси, тощо на предмет дотримання підприємцями та відвідувачами правил карантину. Винесено 152 офіційних попередження із роз’ясненнями щодо діючого законодавства з цього приводу.

У рамках міської програми «Стоп наркотик» виявлено та знищено понад 120 надписів, які рекламують інтернет-адреси збуту наркотичних засобів, які додані до чат-боту MRIYA з метою блокування підозрілих інтернет-ресурсів. Виявлена інформація відправлена до поліції.

У серпні 2020 року в районі молочної кухні в м-ні «Лазурний» інспекторами служби здійснено громадське затримання двох жінок, які намагались вжити наркотичні речовини, не зважаючи на знаходження поряд підлітків. За даним фактом Покровським ВП ГУПН у Донецькій області відкрито кримінальне провадження за ст. 309 ч.1 КК України.