Віце-прем’єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час робочого візиту на Донеччину анонсувала розширення програм із забезпечення житлом громадян із числа вимушено переміщених осіб і відзначила активну позицію Покровської громади у цьому процесі.

«Ми маємо програми, які закріплені за міністерствами. Це Міністерство у справах ветеранів, це Міністерство економіки і наше Міністерство – реінтеграції. У нас найменше коштів, але ми їх використовуємо ефективно. І наша програма, яка передбачає співфінансування – ви знаєте і активно користуєтесь – Покровськ, я знаю, є в лідерах використання цієї програми, за що ми вам дуже дякуємо, - буде ефективно спрацьована», - зазначила Ірина Верещук.

Нагадаємо, протягом 2021-го року із місцевого бюджету Покровської громади було виділено більше 3 мільйонів гривень на закупівлю житла для родин із числа ВПО. Планувалося придбати 15 квартир, але вдалося купити 18, у тому числі – і у м. Родинське. На це витратили 2,7 мільйони гривень. Усі квартири – у гарному стані. Залишок коштів також передбачається спрямувати на реалізацію спільних із державою цільових програм.

Наразі рішенням виконкому вже затверджено розподіл закуплених квартир, почалася видача ордерів.

Покровська міська рада