17 липня на Донеччині в межах охоронної зони Українського степового природного заповідника «Кам’яні Могили» відбувся п’ятий щорічний фестиваль історичних реконструкцій «Дике поле. Шлях до Європи». Серед учасників були і покровчани – представники закладів культури, громадських спілок та об’єднань. Про це повідомляється на сайті Покровської міської ради.

Відкриваючи фестиваль, голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко наголосив, що саме через такі святкові дійства мешканці Донеччини та її гості мають нагоду дізнатись більше про історію нашої держави та рідного краю.

На десятках локацій майстри та майстрині демонстрували приклади мистецтва народностей, які мешкають на території області, а колективи реконструкторів ознайомили гостей з етапами життя Дикого поля під час скіфської, княжої, козацької доби до часів незалежності України.

Кожен охочий мав змогу потримати в руках зброю наших пращурів, постріляти з луків та побитись на мечах. Військові ЗСУ та правоохоронці представили виставку військової техніки та озброєння.

Доповнився захід виступом етногурту «Тінь сонця», чия музика характеризується як «козацький рок».

«Дуже класний фестиваль, багато творчих колективів, громад, які презентували свій район, своє бачення розвитку Донеччини, – поділився враженнями член Громадської Ради Микола Ташлицький. – Такі фестивалі потрібно проводити частіше. Дуже хотілось би щось подібне започаткувати і в Покровській громаді».