28 липня вся Україна, а разом і з нею і покровська громада відзначає молоде в нашій країні свято – День державності. Дату обрано не випадково. Це День пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, який ініціював хрещення Київської Русі-України у 988 році.

З цієї нагоди у Покровську відбулися урочистості.

«Ми, українці, є спадкоємцями Володимирового тризуба. 28 липня 988 році князь Володимир Великий охрестив Київську Русь до Європейської спільноти. Так, дійсно, днем державності вважається день створення міста Києва. Київ - це початок України. За всю історію існування України ми постійно виборюємо право на наше самостійне життя. 300 років ми з вами боремося з московією. І я впевнений, що завдяки всім силам опору ми з вами поставимо жирну крапку у цій війні. Й Україна буде самостійною і рівною серед рівних, як і була. Ми з вами українці. Ми є, були і ми будемо. На цьому ми стоїмо. Слава Україні», - привітав присутніх начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

У залі зібралися жителі Покровської громади, котрі творять новітню історію України. Одні – зі зброєю в руках боронять Батьківщину від ворога, інші забезпечують життєдіяльність міст та сіл у тилу, дбають про співгромадян та своїми активними діями щодня наближають такий бажаний мир.

Під час заходу відбулося урочисте нагородження тих, хто зробив свій вагомий внесок у розвиток громади та забезпечення її життєдіяльності.

На заході побувала і знімальна група телекомпанії «Орбіта».