Сьогодні, 24 серпня, Покровська громада долучилася до святкування Дня Незалежності України. Через воєнний стан та загрозу ракетних обстрілів вирішили обійтися без масштабних святкувань, однак людей, які віддані своїй праці та допомагають наближати перемогу, урочисто привітали та нагородили – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Ранок 32-ї річниці Незалежності України в Покровську зустріли біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Керівники громади та правоохоронці поклали квіти до монументу, згадали тих, хто нині відстоює суверенітет та цілісність України.

В урочистому заході з нагоди державного свята взяли участь керівники Покровської районної та міської військових адміністрацій, представники громадськості, поліції, ДСНС, військовослужбовці. Пам’ять всіх борців за волю, незалежність та державність присутні вшанували хвилиною мовчання.

«Другий рік поспіль з моменту повномасштабного вторгнення ворог відбирає кращих синів і доньок України, руйнує наші міста, села, будинки, а разом з тим і людські долі. Ми завжди будемо пам’ятати усіх, хто віддав життя за нашу свободу та незалежність. Разом із ЗСУ сили опору: шахтарі, хлібороби, вчителі, медики, залізничники – здобувають перемогу, кожен на своєму місці. Тому я вітаю всіх нескорених, вільних та гідних зі святом! Разом до перемоги! Слава Україні!» – звернувся до присутніх начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Серед нагород, що урочисто вручали керівники громади – «Хрест громадянських заслуг». Це так звана відзнака народної пошани за самовідданість, ініціативність в роботі та свідомість. Також нагороджували грамотами, медалями та подяками за самовіддану працю та активну громадянську позицію.

У залі, окрім привітань, лунали й музичні твори.  

Більше про святкування Дня Незалежності – в сюжеті ТК «Орбіта».