Начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін відзначив здобутки найкращих спортсменів Донецької області за минулий рік на церемонії нагородження «Спортивне сузір’я Донеччини». Покровська громада стала лауреатом у трьох номінаціях. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Незважаючи на війну, відзначення найкращих спортсменів та тренерів регіону проводиться за підтримки Донецької ОВА третій рік поспіль.

«Війна триває,  і ворог продовжує безжально нищити наші спортивні об'єкти. Багатьом з вас довелось покинути рідні міста та готуватись до змагань вдалині від дому. Після нашої перемоги хочеться, щоб всі спортсмени повернулись на відбудовану Донеччину! Успіхів вам та велика дяка тренерам за високий професіоналізм та спортивну єдність», – зауважив Вадим Філашкін.

Під час заходу були відзначені переможці в номінаціях «Спортсмен року» в олімпійських і неолімпійських видах спорту, а також серед осіб з інвалідністю, «Легенда спортивної Донеччини», «Юна зірка Донеччини».

Серед нагороджених – і представники Покровської громади. Ольга Антоненко стала кращим Координатором проєкту «Активні парки – локації здорової України». Олег Юркін отримав нагороду «Кращий місцевий центр «Спорт для всіх». Крім цього, Покровська ТГ за результатами досягнень минулого року стала кращою спортивною громадою Донеччини. Диплом цієї номінації було вручено начальнику Покровської МВА Сергію Добряку.

«Вже другий рік поспіль ми гідно тримаємо цю високу планку. Спортсмени Покровська не лише міцно втримують рівень спортивних досягнень, а й беруть активну участь в житті громади, за що їм велика шана та подяка. Вітаю всю спортивну родину Покровської громади з отриманими нагородами – це дійсно результат згуртованої та кропіткої щоденної праці в розвитку спортивного напрямку загалом», – зазначив Сергій Добряк.

Загалом у 2023 році спортсмени Донеччини взяли участь у 327 закордонних змаганнях, де вибороли 754 нагороди: 320 золотих, 233 срібних і 201 бронзову. Внесок олімпійців у міжнародний здобуток регіону за 2023 рік склав 226 медалей, неолімпійців – 440, спортсменів з інвалідністю – 88.