12 лютого в Києві відбулася презентація рейтингу прозорості 100 міст України, створеного в рамках програми Transparent Cities/Прозорі міста. Він враховує відкритість інформації про роботу органів влади, участь громадськості у процесі прийняття рішень, прозорість інвестиційної сфери, бюджетування, закупівель тощо. На презентації побувала і в. п. Покровського міського голови Ірина Сущенко, адже цьогоріч наше місто стало лідером за приростом балів, зробивши великий ривок на 67 позицій.

За результатами дослідження, яке вже втретє проводиться  в рамках програми Transparent cities/Прозорі міста, Покровськ став лідером за приростом балів у Рейтингу прозорості міст 2019 – йому вдалося значно покращити свою позицію і піднятися з 89 до 22 сходинки.

Рейтинг був складений за 86 індикаторами. Серед них – освіта, комунальна політика, закупівлі, соціальні послуги та інвестиції. Кожен з цих напрямів оцінювався за 100-бальною шкалою.

«Дякую команді, яка працювала над цією перемогою, – написала на своїй фейсбук-сторінці в.о. Покровського міського голови Ірина Сущенко. – Звісно, нам є куди рости, але разом ми зробили дійсно багато для того, щоб виріс рівень інформованості та активності жителів, щоб взаємодія з владою була комфортною, щоб місто стало більш прозорим, відкритим та привабливим».

Як зазначають представники Transparency International Ukraine, такому суттєвому злету цьогоріч Покровськ завдячує створенню окремого розділу Прозоре місто на сайті Покровської міської ради, оприлюдненню публічної інформації у машиночитному форматі (відкриті дані), а також ухваленню та оприлюдненню низки регламентів та інших регулятивних документів.

Разом з Покровськом лідером за приростом балів стала Коломия – місто-побратим, яке теж значно покращило свої показники у загальному рейтингу прозорості. Найбільшу ж кількість балів цього року набрали Дрогобич та Покров.