Сьогодні українці відзначають 30 річницю незалежності своєї держави. У Покровську святкування почалося з урочистого мітингу, що відбувся вранці на площі Шибанкова. На свято містяни прийшли у вишиванках, із прапорами та квітами, а головне – з почуттям гордості за свою країну.

Присутніх привітали секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо, заступники покровського міського голови Маргарита Ідрісова та Анатолій Зінченко.

«Прийміть найщиріші вітання з самим величним, з самим головним святом нашої держави – Днем незалежності нашої країни, – звернулася до присутніх Наталія Іваньо. – Цими днями проходять свята всією нашою Україною. І сьогодні ми з вами повинні робити все, щоб суверенітет і незалежність в Україні були завжди».

«30 років – це багато чи мало? Мабуть, це самий розквіт нашої держави, – каже Маргарита Ідрісова. – Ми бачимо, який в нашої країни великий потенціал – це наші люди: лікарі, шахтарі, вчителі, літератори, військові, що боронять нашу Україну. Сьогодні я вітаю з цим святом кожного українця – кожне місто й кожного містянина».

Також присутніх привітали голова Громадської ради при Покровській міській раді Михайло Кірсанов, активна жителька міста Ольга Квітка, заступник командира батальйонної групи західного оперативно-територіального об’єднання нацгвардії України в оперативно-тактичному угрупуванні «Схід» по роботі з особовим складом Олександр Ковальчук.

За вагомий внесок у розвиток територіальної громади, за громадську активність та самовідданість, прагнення забезпечити суверенність та розвиток держави жителі Покровська та військовослужбовці отримали почесні грамоти міської ради.

Заступник міського голови Костянтин Мілютін отримав подяку голови Асоціації міст України.

Більше двадцяти жителів міста, представників різних професій та патріотичних громадських організацій, було нагороджено медалями «30 років Незалежності України» та «За службу державі».

Між нагородженнями виступали талановиті колективи та виконавці Покровська: хор викладачів Покровської музичної школи імені Миколи Леонтовича, колектив сучасного танцю «Гармонія», учасники театру народної пісні «Златиця», співачка Світлана Петренко.

Пам'ять загиблих героїв, що боронили незалежність та цілість нашої держави, вшанували хвилиною мовчання. Завершився захід покладанням квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Після цього частина учасників свята вирушила на патріотичний автопробіг.

Ввечері святкування Дня незалежності України продовжиться концертом у парку «Ювілейний».