Покровськ живе під обстрілами. Як це – може розповісти кожен з 15 тисяч його теперішніх мешканців. У центрі нашого рідного міста вже майже нічого живого не залишилось.

На день щонайменше 4-9 обстрілів – таке сьогодення Покровська. Артилерія, КАБ-250, ФАБ-500. Ворог б’є по місту так, щоб в ньому не залишилось людей, будинків, нічого з того, що було в мирному житті.

Місто виглядає як постапокаліптична реальність, в якій тільки відлуння вибухів, а з мирного життя – звуки інструментів комунальників, що незмінно кожного дня продовжують ліквідовувати наслідки руйнувань.

Покровськ журналісти вже охрестили містом-привидом, проте він ще бореться за життя. Все більше порожніють вулиці. Тільки за останній тиждень з міста виїхала щонайменше тисяча мешканців, але тут ще залишаються 139 дітей. Більшість виїжджає власним транспортом, а тим, хто немає такої можливості пропонують евакуаційні маршрути і, за потреби, безкоштовне розселення. З міста людей везуть автобусами, потім в більш безпечні регіони України - потягом.

Знімальна група ТК «Орбіта» поспілкувалась із начальником Покровської МВА Сергієм Добряком. Про ситуацію в громаді станом на 24 вересня 2024 року дивіться в нашому сюжеті.