Місто Покровськ бере участь у конкурсі Українського культурного фонду культурно-мистецьких проектів, претендуючи на статус «Мала культурна столиця». Про це повідомляє Покровська міська рада.

Український культурний фонд – держустанова, яка на конкурсних засадах надає державну підтримку проектів у сфері культури та креативних індустрій. Цього року органи міського самоврядування Покровська подали на конкурс проект «Щедрик» у лоті «Мала культурна столиця».

Цей конкурсний лот, як повідомляться на сайті Українського культурного фонду, стимулює почуття приналежності членів громади до їхнього спільного культурного простору та розвиває культурний туризм в Україні за допомогою почесного річного статусу «Мала культурна столиця». Цей статус може бути присвоєний територіальній громаді з населенням менше 100 тисяч осіб та зі спроможністю реалізувати річну програму культурно-мистецьких проектів.

На підтримку присвоєння Покровську статусу «Мала культурна столиця України – 2020» 20 лютого о 19.00 у Національній музичній Академії імені Петра Чайковського відбудеться благодійний захід «Від Покровська до Нью-Йорка».