Робоча група під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка прийняла рішення про зміну року заснування Покровська на 1881-й. Про це повідомляють у міській військовій адміністрації.

До цього офіційним роком заснування Покровська вважався 1875-й. Однак з цим ніяк не міг погодитись місцевий краєзнавець Валерій Кордюков.

Дискусії навколо дати утворення міста точились не один рік. Валерій Кордюков вивчав архівну базу, звіряв документи, звертався до інституту історії України та дійшов висновку, що датою заснування міста потрібно вважати 1881 рік. Тоді почала будуватися Катерининська залізниця, що з’єднала Криворіжжя з Донбасом.

«Були знайдені урядові документи, плани станції, знайдений номер відчуження земельної ділянки у Гришинської громади», повідомив Валерій Кордюков.

Спираючись на доведені факти та їх обгрунтування, члени комісії одноголосно підтримали затвердження 1881-го роком заснування міста Покровськ.

Відкритим залишається питання щодо святкування Дня міста. Раніше урочистості влаштовували в останню неділю серпня, разом із Днем шахтаря. Як буде далі – вирішать пізніше. Деталі – в сюжеті ТК «Орбіта».