Покровська ТГ увійшла до 51 територіальної громади України, яким завдяки співпраці ЮНІСЕФ та Асоціації міст України надається цільове фінансування у розмірі 50 тисяч доларів США. Про це повідомляє Покровська міська військова адміністрація із посиланням на Донецьке регіональне відділення АМУ.

На сьогодні вже 35 територіальних громад отримали кошти та здійснили або здійснюють закупівлю необхідних товарів чи робіт. На Донеччині це Дружківська, Маріупольська і Мирноградська громади.

Покровська громада теж незабаром отримає 50 тисяч доларів. Ці кошти можна спрямувати на підтримку переселенців та сімей з дітьми, постраждалих внаслідок військової агресії рф: забезпечення їх товарами і предметами першої необхідності, задоволення основних медичних, освітніх і соціальних потреб.

У рамках співпраці експерти Асоціації міст України проводять серію тренінгів для органів місцевого самоврядування. Мета цих заходів – підвищення їх організаційної спроможності у питаннях фінансування в умовах воєнного стану, проведення закупівель, антикорупційних та інших питань.

Здебільшого громади спрямовують кошти на облаштування місць тимчасового проживання ВПО; облаштування закладів освіти, підготовку їх до опалювального сезону; закупівлю продуктових та гігієнічних наборів; закупівлю медичного обладнання, обладнання для організації освітнього процесу; облаштування дитячих просторів, місць для відпочинку, ігор та спорту. Зокрема, Маріупольська громада обладнала сучасні спортивні майданчики в селищі Стрижавка на Вінниччині, де створено оздоровчий центр «ЯМаріуполь. Родина».