У Покровську триває ліквідація наслідків російського обстрілу, що стався 7 серпня. Комунальники вже вивезли понад 200 кубометрів сміття. Про це повідомили в Покровській міській військовій адміністрації.

«Уже провели аварійне розбирання конструкцій – після того, як фахівці ДСНС надали нам на це дозвіл. Тим, кому була потрібна допомога з житлом, ми її надали. Ніхто на вулиці не залишився», – зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

За словами директора КП «Багатогалузеве комунальне підприємство» Аліка Тумасова, одразу після обстрілу до розбирання завалів та прибиранні сміття було залучено 60 працівників. Потім кожного дня працювало по 34 людини. Вони й зараз продовжують займатися благоустроєм території на місці прильоту.

«Люди досі працюють. Поставлено 33 сміттєвих контейнери, обсяг кожного з яких становить сім метрів кубічних. Були задіяні понад шість одиниць техніки. Уся робота важка, десь навіть небезпечна. У нас є дільниця оперативного реагування, вони теж беруть участь у відновленні вікон, працюють на спеціальній техніці на верхніх поверхах», – розповів Алік Тумасов.

Задіявши велику кількість комунальників на місці прильоту, у Покровську не припинили підготовку до зими, ремонт доріг, прибирання вулиць та вивезення сміття. Місто сподівається відновити пошкоджені будинки. Багатоповерхівку, в яку влучила ракета, хочуть зробити придатною для житла до зими.

Подробиці – в сюжеті ТК «Орбіта».