Більше 120 тисяч гривень виманили аферисти у двох громадян з Покровська та Мирнограду. Покровчанка замовляла в інтернет-магазині ліки, а мешканець Мирнограду «допомагав сину». Подробиці повідомляє сайт Покровського відділу поліції.

До чергової частини Мирноградського відділення поліції із заявою про те, що його ошукали, звернувся 56-річний місцевий мешканець. Чоловік розповів, що йому зателефонував невідомий, назвався сином та повідомив, що «потрапив у халепу» і йому терміново потрібні гроші. Повіривши в те, що він розмовляє із сином, потерпілий перерахував на вказаний рахунок 12500 гривень. Коли чоловік зателефонував сину аби переконатись, що гроші поступили на рахунок, дізнався, що його ошукали.

63-річна мешканка Покровська замовила у інтернет-продавця ліки та одразу перерахувала гроші. Через деякий час їй зателефонував «працівник інтернет-магазину» та повідомив, що вона переплатила. Однак щоб отримати зайву частину назад, треба залагодити бухгалтерську формальність. Для цього жінка повинна була ще перевести гроші. Загалом жінка віддала шахраям 108 тисяч гривень.

За обома фактами слідчими відкрито кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 3 років обмеження волі.

Правоохоронці закликають громадян бути пильними при здійсненні покупок в інтернет-мережі, користуватися послугами раніше перевірених продавців та розраховуватись за замовлення лише при його отриманні. Якщо вам телефонують незнайомці, які називаються родичами, знайомими чи співробітниками правоохоронних установ і просять про грошову допомогу чи винагороду за «сприяння в справі» - не поспішайте виконувати їх прохання, краще самі телефонуйте на 102 та уточнюйте інформацію.