Троянди покровчанина Віктора Масюка відомі всій Україні: вони квітнуть від Бучі до Закарпаття. Зараз в його розпліднику тривають сезонні роботи. Про це журналістам ТК «Орбіта» розповів сам Віктор Масюк.

За його словами, зараз сезон окулірування троянд. Це коли на молоду шипшину прищеплюють трояндову бруньку – кущ перезимує і навесні стане трояндою.

«Ми розпочали окулірування з троянди «Глорія Дей». Це троянда миру. У минулому році з нею була така акція: ми відправили по всій Україні близько 20 тисяч саджанців троянд, як благодійність. Я закохався в ці троянди, адже ми створюємо таку красу – і тут, і по всій Україні», – розповідає Віктор Масюк.

Він каже, що свої троянди відрізняє від інших.

«Їдеш по місту – і бачиш: на цій ділянці – наші саджанці, а тут – не наші. Це ж як почерк, вже їх відрізняєш», – зізнається власник розплідника.

Прищепленням троянд займаються переселенки з Бахмута. Одна з них – Валентина, яка 38 років пропрацювала в розпліднику, відомому всій Україні. Зараз його немає, як і житла Валентини. Ніхто не знає, чи зможе вона колись повернутись у Бахмут. Тепер жінка створює красу у Покровську.

Більше про сезонні роботи в розпліднику – у сюжеті ТК «Орбіта».