До поліції Покровська звернувся 39-річний місцевий мешканець, який повідомив, що у нього є нелегальна зброя, яку він бажає видати поліції.

Чоловік розповів, що разом зі своїм дядьком він займався колекціонуванням зброї та ножів. Зброю вони замовляли в мережі інтернет та зберігали за місцем мешкання без відповідного дозволу.

У колекціонера поліцейські вилучили автомат «SAIGA-410», автомат Шпагіна, дві мисливські рушниці та карабін.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.

Згідно з ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України громадянин, який добровільно здав набої, звільняється від кримінальної відповідальності.

Правоохоронці нагадують, що незаконне зберігання вибухонебезпечних предметів тягне за собою не тільки кримінальну відповідальність, але наражає на небезпеку населення.

Громадяни мають можливість роззброїтися без притягнення до кримінальної відповідальності, звернувшись до найближчого відділу поліції, свого дільничного або до територіального інспектора з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи або зателефонувавши на 102.

Нагадаємо, днями у Покровську виявили два нелегальних схрони зброї: у сімейного дебошира та його родича.