Служба зайнятості продовжує приймати від роботодавців пакети документів на отримання фінансової допомоги по частковому безробіттю на період карантину. На сьогодні на Донеччині вже прийнято 142 позитивних рішення. 1289 найманих працівників отримають фінансову підтримку по частковому безробіттю.

Для отримання такої допомоги в Покровську необхідно направити пакет документів до Покровського міського центру зайнятості за адресою: 85300, м. Покровськ, вул. Поштова, 3, або на електронну адресу: pokrovskit@donocz.gov.ua

Деякі місцеві роботодавці вже скористалися такою можливістю. Так, 15 травня відбулася зустріч директора Покровського міського центру зайнятості Тетяни Радченко та  ФОП Козир Тетяни, у ході якої були підписані договори про надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

Тетяна Козир висловила подяку за підтримку та збереження робочих місць за найманами працівниками.

18 травня був підписаний аналогічний договір з директором ТОВ «МЕНА-ПЛЮС» Олександром Гаценком.

Служба зайнятості також повідомляє, що 13 травня 2020 року Верховна Рада прийняла законопроект №3329-д, яким удосконалено процедуру отримання допомоги по частковому безробіттю на час карантину. Зокрема, фізичні особи-підприємці, які не мають найманих працівників, теж зможуть отримати таку допомогу.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.