У Покровську розглянули питання надання одноразової матеріальної допомоги. У засіданні взяли участь заступник міського голови Олександр Добровольський, керуюча справами виконкому Алевтина Жук, місцевий депутат Геннадій Красний, начальниця УСЗН Ірина Бонзюх, начальник відділу охорони здоров’я Олександр Овчаренко, представники інших відділів та служб міської ради.

Жителі міста та приєднаних територій подали на розгляд комісії понад 70 заяв з підтвердженням діагнозів, довідками про лікування чи оперативне втручання, а також квитанціями. Залежно від діагнозу та складності лікування та з урахуванням матеріального становища громадянам була призначена грошова підтримка у сумі від 2000 до 50000 гривень.

«Незважаючи на те, що вже другий місяць триває війна і ми пристосовуємось до нових умов роботи, ми продовжуємо розглядати подані заявки та надавати мешканцям матеріальну допомогу. Звичайно, багато людей виїхало з громади, але є левова частка тих, хто дійсно потребує додаткового фінансування на післяопераційну терапію або, наприклад, довготривале лікування», зауважила Алевтина Жук. 

Відмову отримали ті, кого оперували в приватних клініках, або чий випадок не підпадає під розроблені протоколи надання фіндопомоги.

Джерело: Покровська міськрада