На цьому тижні у Покровську відбудеться перше засідання робочої групи з розробки міської стратегії управління відходами. Про це повідомляє Покровська міська рада в «Фейсбуці».

«20 лютого 2019 року Кабінет Міністрів України розглянув та схвалив Національний план управління відходами, який визначає завдання і практичні заходи, що дозволять Україні вже до 2030 року перейти на нову модель поведінки з відходами на зразок діючої в країнах Європейського Союзу, – йдеться в повідомленні. –  Багато міст вже працюють над стратегіями управління відходами, деякі вже почали діяти. Покровськ теж має намір розумно та ефективно управляти відходами».

Громадська організація «Крила Донеччини» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу та урядів Данії, Швеції та Швейцарії, а також за підтримки Покровської міської ради реалізовує проект «Чисте довкілля – безпечне життя – здорова громада». Він має на меті об'єднати бізнес, комунальну сферу, місцеву владу та громадськість у питанні управління та поводження з відходами для розробки чіткого механізму екологічного та економічного управління відходами у місті Покровську.

Для реалізації проекту громадська організація «Крила Донеччини» провела екологічний аудит у сфері поводження з відходами, зібрала громадську думку щодо цієї проблеми та інформацію щодо поводження з відходами на підприємствах міста. Наразі створюється Робоча група із представників виробничого, комунального, державного та громадського секторів, яка визначить причини існуючих проблем поводження з відходами та розробить стратегію управління відходами з подальшим представленням її на затвердження міським головою.

Перше засідання групи відбудеться цієї п’ятниці, 1 листопада, з 13:00 до 16:00 у Центральнії міській бібліотеці імені Тараса Шевченка за адресою: вулиця Європейська, 22.

Тих, хто має конкретні пропозиції щодо управління відходами чи стимулювання виробників відходів, запрошують зареєструватися за лінком.