У Покровську спостерігається розбір води з системи центрального опалення мешканцями. У Покровській МВА пояснюють, до чого це може призвести.

Для сталого забезпечення домівок покровчан теплом працівники КП «Покровськтепломережа» здійснюють контроль водно-хімічного режиму. Задля цього підприємство закупає хімічні реагенти, солі, ремонтує обладнання, витрачає воду та електроенергію.

Як зазначає заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель, експлуатація теплових мереж без проведення хімводоочищення та хімічного контролю неможлива та категорично забороняється «Правилами технічної експлуатації теплових установок та мереж».

«Трапляється так, що часом мешканці зливають теплоносій з мережі, чомусь вважаючи, що зливши недостатньо теплу воду, швидше з’явиться гаряча. Але це помилка, яка несе збитки. Самовільне злиття теплоносія порушує роботу устаткування, за допомогою якого персонал котельні здійснює контроль водно-хімічного режиму. Для підтримання тиску в системі доводиться докачувати холодну воду, яку потрібно нагрівати, витративши час та енергоресурси», - зазначив Олексій Стебель.

Як пояснив начальник КП «Покровськтепломережа» Дмитро Гордієнко, хімічний контроль забезпечує своєчасне виявлення порушень режимів роботи водопідготовчого, теплотехнічного та тепломережного устаткування, які можуть призвести до корозії та утворення накипу як на теплових мережах, так і на внутрішній системі опалення.

«За останній рік підживлення системи водою склало 16 231 м3 на суму 451,546 т. грн. Через це збільшились витрати електроенергії, солі, витратних матеріалів на ремонт хімічних насосів. Особливо негативний вплив це має на температуру теплоносія, який проходить через поверхні нагріву у споживачів. Тобто, використовуючи воду з системи опалення, споживач тим самим шкодить не тільки постачальнику теплової енергії, а в першу чергу собі», - підкреслив Дмитро Гордієнко.

КП «Покровськтепломережа» вчергове закликає як фізичних, так і юридичних осіб припинити шкодити роботі системи опалення і споживати теплову енергію відповідально.