Християни всього світу щороку 14 жовтня відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. В нашій країні в цей день святкують ще й День українського козацтва та День захисників та захисниць України.

Як в одне з найбільших релігійних свят, на Покрову всі віруючі ходять до церкви. Під час служби звертаються до Божої Матері і просять захистити їх сім’ї та їх самих.

Предки вірили, що свято Покрови приносить з собою мир, добро, любов і довіру, тому в цей день можна помітити велику кількість весіллів. Люди одружуються і вірять, що їхній шлюб тепер завжди буде під захистом Діви Марії.

Це свято завжди зустрічали в гарному настрої. Вважалося, що сумувати не можна, треба веселитися, ходити в гості та самим вдома чекати гостей.

На Покрову Пресвятої Богородиці існують заборони. У цей день потрібно відмовитися від будь-якої брудної роботи: не можна прати, прибирати, копати. Також в руки не потрібно брати голку для шиття.

На Покров категорично заборонено лаятися і свариться, особливо з близькими людьми.

На свято не можна вживати алкоголь. Також протягом дня бажано не готувати серйозних страв, потрібно починати готуватися тільки ближче до вечері.

Цього дня не потрібно позичати гроші або самим брати в борг.